Dreeveri on
- ulkoilevien,
- luontoa rakastavien,
- taajamiinkin joutuneiden,
- eläinrakkaiden ihmisten koira,
- koko perheen lemmikki,
silti täysiverinen metsästyskoira, joka vaatii isännäkseen tai emännäkseen metsästäjän.
Dreeveri on tarkoitettu palvelemaan ihmistä metsästyskoirana nykyajan metsästyskulttuuriin soveltuvana eräkumppanina. Dreeveristä ei alun alkaenkaan ole pyritty kehittämään silmiä hivelevän kaunista suosikkirotua, vaan sen rakenne ja ominaisuudet tähtäävät mahdollisimman hyvään käyttökelpoisuuteen ajavana koirana. Dreeveri onkin sopeutunut varsin hyvin pohjoismaisiin olosuhteisiin: Suomessakin dreevereitä on Hankoniemeltä pohjoisimpaan Lappiin asti.
Dreevereille ominainen hidas ja jälkitarkka ajotapa viehättää metsästäjiä Etelä-Suomen pienehköillä metsästysmailla. Dreeverin lumiominaisuudet taas pääsevät oikeuksiinsa erityisesti Pohjois-Suomen olosuhteissa. Pitkän runkonsa ja lyhyitten jalkojensa avulla dreeveri ”ui” syvässä ja upottavassa hangessa kuin metsäneläin konsanaan. Kun sanottuihin rakenteellisiin ominaisuuksiin vielä yhtyy kova sisu, ääretön metsästysinto ja tarkka vainu, hyvän fyysisen kunnon omaava dreeveri yltää aivan uskomattomiin suorituksiin.
Myös kotioloissa dreeveri on miellyttävä koira pitää. Dreeveri osaa ikään kuin jakautua kahdeksi eri koiraksi: metsässä se on innokas ja hyvä eräkaveri ja kotona lempeä, lapsiin ja aikuisiin kiintynyt perheenjäsen, joka pienen kokonsa puolesta soveltuu pieniinkin asumisolosuhteisiin. Se on helppo ottaa matkoille mukaan, eikä vie autossakaan paljon tilaa.
Parhaiten dreeveri sopii perheisiin, joissa harrastetaan runsaasti ulkoilua ja liikuntaa metsissä. Nykyinen kenneltoiminta moninaisine eri harrastusmuotoineen on kehittynyt sellaiseksi, että esim. sen tarjoamat koe- ja kilpailutapahtumat käyttökoirille antavat täydellisen metsästystapahtuman ilman asetta koko perheelle. Dreeverin ajotapa on ystävällinen riistalle. Jäniksellä tai ketulla on aikaa suunnitella pakoreittinsä, jolloin ajo useimmiten jää kiertelemään suppealle alalle. Pakokauhun aiheuttama hätä ei ole luonnon kunnioittamista.